miercuri, 3 martie 2010

pofta buna!!!

Pui cu sos de smantana si ustoroi si salata a la mama....

 Ingrediente:
        Un pui de dimensiune medie, smantana - 400g, Maggie cu gust de gaina - trei linguri, piper - o lingurita, sare - dupa gust, 1 salata verde, 1 legatura spanac, trei oua, 1 ceapa rosie, ulei de masline - o lingurita, usturoi - o capatana.

Mod de preparare :
      Se ia un pui, il chinuim pana il facem bucatele de dimensiuni mici, se fierbe o jumatate de ora la foc mediu intr-un amestec de apa cu sare, piper (dupa gust), Maggie cu gust de gaina. Dupa ce s-a fiert, se scurge zeama, si se pune puiul intr-un castronel sa se linisteasca putin de la atata sauna....
     Se face sosul in felul urmator: 400 de grame de smantanica se amesteca bine cu sarica dupa gust, cu usturoi maruntit bine - cam doua linguri cu varf , si cu Maggie cu gust de gaina - o lingura, se amesteca toate bine bine.
     Se pune puiul in craticioara peste care se toarna sosuletul si se lasa la foc mic, cam 10-15 minute. Se amesteca din cand in cand.
    Salata a la mama : o salata verde si spanac aceeasi cantitate ca si salata verde, se spala bine si se rup de dimensiuni maricele, se pun intr-un castron destul de mare pentru ca sunt voluminoase la inceput, se stoarce o lamaie peste acestea, o lingurita mica de ulei - foarte putin (daca se poate de masline), se fierb 3 oua tari si se pun si acestea taiate in bucati mici peste compozitia formata mai sus, sare dupa gust, o ceapa rosie taiata marunt, si se amesteca bine bine...
    Se servesc impreuna...arata cam asa...pofta buna!!!



0 sfaturi si critici:

Trimiteți un comentariu